Facklor och fyrverkerier

Är kanske inte så aktuellt längre att skriva om veneziaden men har inte haft tid förrän nu. Veneziaden betyder att sommaren verkligen är över och vi säger välkommen till hösten. I år firade vi den vid villan i Öja men familjen. Facklor hade vi en massa, det hör ju till att ha, men raketer hade vi själv inte köpt i år. Istället så nöjde vi med att se på andras fyrverkerier. Syster P hade köpt lite raketer men dem hann vi aldrig se eftersom lilla O blev så trött och det var dags för oss att åka hem. Förutom att vi njöt av fackorna så hade kära mamma lagat helt fantastiskt god mat och en massa gott till kaffet. Nästa år kanske det blir mera raketer då lilla O är lite större.



Bloggpaus

Hej på er alla söta. Har haft en liten bloggpaus pga att både jag och lilla O varit sjuka. Men nu mår vi bra igen och jag har tid för bloggen. Vi var ju som sagt på U2 konserten förra fredag, och den var helt jävla AMAZING!! Tog över hundra foton, men endast ett fåtal lyckades. Skulle det ha varit tillåtet att ha systemkameran med så skulle jag definitivt ha flera lyckade bilder.



Bättre sällskap får man verkligen leta efter, vi hade sååå kul. Och så var ju min kära man E ochså med men har inget foto av honom/oss.



Bono och gänget fick verkligen publiken med.





Olympiastadion var helt smockfullt och stämningen var på topp.



Nästa gång U2 besöker detta land tänker jag definitivt gå och kolla på dem. Så nu vet ni det.

U2

Efter ett par timmar bär det av mot huvudstaden för att se på U2. Ska bli kul, men vet inte vem som kommer att lida mest av separationsångest, jag eller lilla O? Men sen så kör vi upp tillbaka efter konserten så det är ju inte ens ett helt dygn som vi är borta.. Så hinner inte blogga mer idag, men ni ska alla ha en fin fredag! :)

Brio

Köpte till lilla O en Brio helistin (svenska?), och oj vad han tycker om den. Har suttit med den fast hur länge och är så nöjd. Har annars varit på lite dåligt humör dom senaste dagarna. Kanske beror det på att tänderna är på kommande.


Han fick en svart, tyckte den passade bäst.

Sedan så har vi börjat i baby rytmik som de har på konservatoriet. Var första gången idag, och lilla O trivdes som fisken i vattnet. Vi sjöng och hade olika rörelser till sångerna. Det var faktiskt riktigt kul. Vi hade en ganska  liten grupp, men det var bara bra så lär man känna dom andra bättre än om man skulle vara en jättestor grupp. Men nu blir det nattning.

Höst-tankar

Imorse när vi vaknade så var det bara 7 grader ute. Betyder det att hösten faktiskt redan är här? Eller får vi månne ännu njuta av varma dagar? Själv tycker jag om hästen när man får klä på sig varma tröjor och halsdukar, och kvällarna är mörka och mysiga. Och sen alla träd, löven i gult och orange. Och tända ljus på kvällarna. Det är ju bara så mysigt. Men å andra sidan så tycker jag inte alls om att det blir kallt. Vad ska man klä på lilla O? Har han för varmt eller fryser han? Borde jag ha satt på honom ännu en tröja eller? Ucsh, gillar inte alls! Det är inte lätt med de små kan jag tala om.

Ett annat hösttecken är att Karlebynejdens instituts kursutbud för vintern kom på posten. Har suttit och bläddrat i den nu flera gånger från pärm till pärm. Kanske jag skulle gå på någon kurs i vinter. Överväger faktiskt att börja dansa balett (ja ni får skratta). Vem har inte som liten velat dansa balett och bli prima ballerina? Jag kommer faktiskt inte ihåg att jag gjorde det som liten, så det kanske är därför som jag fastnade vid den tanken nu. Och sen är det ju bra träning, vilket jag definitivt skulle behöva. Kan tala om att efter en graviditet och -25kg så behövs det verkligen lite träning för att slippa allt "det lösa". Och gymmet och jag kommer inte överens. Så balett kanske skulle vara min grej.



Tycker att den här bilden har lite höst-känsla.


Välkommen söndag

Har igen vaknat tidigt eftersom O inte gillar sovmornar. Nej här vaknar vi senast 8 oberoende på om det är vardag eller helg. Så vi är lite trögstartade idag. Ska efter nån timme föra lilla O till hans fammo och faffa, för jag och min kära man E ska fira vår 2 års bröllopsdag (som egentligen är imorgon) med god mat på någon restaurang. Tror det blir indisk mat, är sjukt sugen på det. Ska bli skönt att få äta i lugn och ro och framförallt tillsammans. :) Sedan på kvällen ska vi till mina föräldrars villa och ha en mysig söndagskväll.

Lekparksbesök

Jag och lilla O är ensamma hemma ikväll och i natt, då min kära man E är på villan med en vän. Så jag och O passade på att göra något roligt ikväll, så vi promenerade till lekparken och gungade. Och ojj vad lilla O njöt av farten då han gungade.



Han skrattade hela tiden, tills han såg kameran, då tog han på sig sitt kamera-fejs och såg lite mera allvarlig ut.

FlowerPower

Oj vad jag älskar att fota natur, särskillt blommor och blad. Roligt att experimentera med olika vinklar och ljus. Och att redigera dem sedan.. Dessa foton togs för någon vecka sedan i min kära mammas trädgård, och passade på redigera dem nu när O sover. Är hur nöjd som helst över bilderna.








Bambi

Igår kväll när O skulle nattas så bestämde han sig för att öva på andra grejjer.



På denna bild så står han på knä i sin säng. Efter mycket ansträngning och även en del dreggel så kom han upp på knä. Sen så tittar han på pappa och ser så stolt ut, "visst såg du att jag själv kom upp på knä?"



"Titta pappa, jag står!". Han lyckades ta sig upp och stå, men benen är lika skakiga som bambis när han stiger upp och stå.

Nu idag så får man hela tiden hålla ett öga på honom eftersom han försöker stiga upp mot allt som är på halv meters höjd eller högre. Sen så funderar jag starkt på att skaffa hjälm åt ungen, han har flera gånger lyckats ta sig upp redan idag, och sen kommer han ner med fart och slår i huvudet. Stackarn!

Onsdag

Hej på er. Onsdag, mitt-i-veckan. Har fått uträttat lite ärenden idag, hämtat ut ett paket från posten, hälsat på mina kolleger på jobbet samt pratat lite med min chef om när jag ska börja jobba (blir dock först 2011). Måste ju meddela i god tid (läs: två månader innan mammaledigheten tar slut) hur jag tänker göra i fortsättningen. Och nu så har jag bestämt att jag tänker vara vårdledig hela året till slut, och från och med Januari så kan jag tänka mig att jobba 50%, och vara vårdledig 50%. Och det är fullt möjligt sa chefen, vilket gjorde mig glad, har stressat jättemycket över den saken.. Efter att vi varit med O en sväng till mitt jobb så åkte vi till Prisma för att handla. Nu sover O och jag har lite egen-tid. Borde dock städa i stället för att dega här framför datorn, men är rädd att O vaknar ifall jag börjar storstäda. Så det får vänta en stund till. Ikväll blit det playdate med min vän A och lilla N. Tänkte åka en sväng till lekparken och gunga. Ha en bra dag kära ni!

Torkar damm?

Haha, lilla O tyckte visst att han skulle hjälpa mommo att torka skåpen i köket.. På sitt sätt :)


Allt ska smakas på.

..och ännu ett..

Wow vilket flow jag har! (haha, det rimmade juh) När jag blir klar med en grej så dyker det upp en ny idé som jag då bara måste pyssla ihop.



Denna var verkligen svår att få ett bra foto av, färgen såg annorlunda ut på foto än vad det egentligen är. Denna blev bäst av alla de hundratals som jag tog. Okej, kanske lite överdrivet med "hundratals", men sjukt många foton tog jag.



Hur fotar man egentligen armband på en arm så att det ser snyggt ut och att armen inte ser ut som en stor korv?? Detta ska experimenteras med. Här är nu iaf ett bra försök på armbandet jag gjorde igår samt de från idag.

Mera pyssel

Gjorde ett till armband medan lilla O sov för en stund sedan. Tänkte ge detta armband till kära mamma som hade shoppat en massa pärlor på semestern i Sverige. Blev kanske lite mera ett armband för lite festligare tillfällen, eller ifall man vill klä upp sig till vardags.



Ett matchande halsband nästa?

Pyssel

Fick idag igen inspiration till att pyssla ihop ett armband. Blev faktiskt riktigt snyggt.



Tänkte göra ett i en neutral färg som passar till det mesta, så då blev det bruna, ovala pärlor. Beställde lite mera lås och sånt från helmiq.fi idag, så ska sedan ta och göra ett matchande halsband, eller så örhängen.. Vi får se. :)

O i regn

Då var det slut på det varma soliga vädret, iaf för en dag. Har redan hunnit vara till rådgivningen med O. Eftersom vi bara har typ 500m så känns det så himla onödigt att åka bil, så vi (läs: jag) bestämde oss för att gå. Så på med regnskyddet, fram med paraplyet och ut for vi. Så här var O hela vägen:



Han försökte fånga regndropparna med tungan. Tyckte det var så roligt. Gullungen! :)

Kaloribomber

Kakorna som jag bakade igår blev en succé, jättegoda båda två.



Den klassiska jordgubbstårtan känns lite tråkig, så jag ändrade lite, eller ja, på allt annat än jordgubbarna. Istället för en vanlig tårtbotten så gjorde jag en choklad-version av den. Istället för bara grädde så hade jag i smält vitcholkad. Och på kanterna hade jag i mörkchoklad i grädden som jag försökte så fint spritsa dit. Det var första gången i mitt liv som jag höll i en spritspåse, och det syns. Men det struntar vi i, för det inverkade ju inte på smaken. :)



Den andra kakan jag bakade var en tranbär-toffepaj. Supergod den med. De sura bären gav en bra kontrast till den söta toffen. Det här receptet hittade jag på kinuskikissa.fi. Gillar man inte tranbär kan man byta ut dem till t.ex röda vinbär.

Orsaken till att jag bakade dessa godsaker var att vi firade lilla O som fyllde 6 mån i tisdags. Inget stort kalas, bara mina föräldrar, syster F och mina svärföräldrar. Trevligt.

RSS 2.0