tänder på kommande?

Godmorgon. Sovit gott? Här har vi vaknat vid 9 tiden, O somnade igår kväll först vid 12 snåret. Kan det vara så att han redan har tänder på kommande? Han ska hela tiden tugga på sina fingrar eller på något annat. Någon som vet ifall tänderna kan vara på väg redan vid 3 månaders ålder?


O in action med händerna i munnen igår kväll

Millennium

Hejs svejs! Sitter hemma hos föräldrarna igen. E är på bygget med pappa, mamma i Kronoby och jag sitter och ska just se på Millennium avsnitt 3. Lilla O sover gott i vagnen där ute. Soft lördag med andra ord. :) Var ute på en powerwalk med O här för en stund sen, svinkallt därute, känns inte alls som om sommaren är på väg. Hoppas att det blir varmare till 1. maj så man kan gå till stan på glass. Ha en bra dag, ska nu kolla på Millennium sålänge O sover.

Fredag

Hej alla söta. Idag så har det igen varit en fullspäckad dag. Förmiddagen spenderade jag hemma tillsammans med lilla O, vi lekte och busade. O har nu en period då han inte trivs på rygg, han vill hela tiden vara uppe. Så orkar han dra upp sig själv sittande då man håller i hans händer då han är på rygg. Vet tycker han verkligen att är superkul. Fast egentligen skulle han väl inte riktigt ännu få sitta (!?), det är inte bra för hans rygg, eller så säger internet. Men så säger vissa att när han själv börjar dra sig upp sittandes så är det inte så farligt.. Så vad ska man nu tro på, då det står olika på flera ställen.

Efter lunch så var det dags för mamma-barn gruppen. Förra gången sov O genom hela träffen, men idag så var han vaken hela tiden. Kul att se hur han beter sig när det finns andra barn i närheten. Där låg alla barnen på golvet i en ring och tittade på varandra medan vi mammor satt och pratade. Inte brydde sig O så mycket om de andra, men kanske är han ännu för liten för att leka med andra barn. :)

Senare när vi kom hem från träffen så åkte vi hem till mina föräldrar, där O skulle spendera ett par timmar med mommo. Eller han sov ju nästan hela tiden han var där så det var inte så krävande för kära mamma att vara barnvakt. Under tiden så gick jag och E runt och kikade på kakel och tapeter. Hittade jättefina kakel till badrummet och så till köks- och tambursgolvet. Det kommer bli så fint hemma hos oss när allt blir klart. Tapeter så hann vi inte kolla på så mycket, men det är ju inte så bråttom med dom ennu. Ska sätta in lite bilder så fort vi får golvet på sin  plats.

Nu är jag och O hemma medan E är på bygget. Ska nu gå och städa undan lite i köket medan O sover en stund. Hej så länge.

tidsbrist

Det är just det som jag har, tidsbrist. Tänker aldrig mera skriva eller lova i bloggen att jag "bloggar senare ikväll", för att det kommer jag troligtvis ändå inte att hinna med. Och jag tycker inte om tomma löften. Så nu vet ni det, jag bloggar då jag hinner och har tid, får så dåligt samvete ifall jag lovar något men sedan så håller jag det ändå inte.. Återkommer SENARE, då jag har mera tid, för nu måste O nattas. :) Godnatt på er med!

good morning sunshine

Godmorgon på er! Vaknade av att solen sken genom sovrumsfönstret, härrligt! :) Känner på mig att det kommer att bli en bra dag. Efter lunch tänkte jag gå till bygget och spackla lite väggar och kanske städa lite. Börjar så småningom se slutrakan på projektet. Ha en bra dag allesammans, bloggar senare ikväll.

SNÖ!?

Hej. Tycker att det inte finns något ika härligt än att vakna upp till ett vinterlandskap, speciellt när det dagen innan inte fanns någon snö alls ute; i NOVEMBER!! Nu vet jag faktiskt inte vad vädergudarn har haft för sig, inte tycks det veta om att det är vår och borde vara soligt och varmt och hur härligt som helst. Kanske är det så att vi hoppade över sommaren och hösten i år?? :P Återkommer senare på bättre humör.

Middag

Lovade ju komma med middagstips här tidigare idag, så här kommer det. Skulle skriva detta inlägg redan igår men hann helt enkelt inte. Gjorde en superenkel och snabb middag bestående av laxmedaljonger och couscous sallad med gräddflissås.

Stek laxen i citronsmaksatt matolja (eller så blandar du pressad citronsaft med rypsolja), det räcker med ett par minuter på vardera sida. Salta och krydda enligt smak och tycke, själv använde jag Santa Maria:s Lemon, pepper and dill som är supergott till fisk. I salladen hade jag gurka, tomat, krispig sallad och couscous. Gräddfilssåsen rörde jag ihop av cifronsaft, senap, lite honung och provencale örtblandning. Enkelt, nyttigt och gott!




Vart försvinner dagarna??

Hej på er! Torsdag, IGEN. Varför går tiden så fort? Snart är lilla O hela 3 månader.. Tänka sig. Har under de senaste dagarna haft så mycket annat att bloggandet har jag helt enkelt prioriterat bort från min to-do lista. Igår var det marknad här i stan, så vi måste ju bara gå förbi där och köpa lakrits i mängd och massor. Det hör ju bara liksom till att köpa lakrits på marknaden. :) Sen var vi till Nordic sale i Larsmo för att kolla ifall de hade klinkers och parkett som skulle passa till oss. Hittade fina 30x30 klinkers i naturvitt till tamburen och köket, men de hade inte så mycket av det kvar som vi skulle ha behövt, så det resulterade i att vi kom hem tomhänta. Måste hålla utkik ifall de får in något nytt parti. 

Sedan för att hoppa från en sak till något helt annat, så vi har nu fått offert (visst heter det så? tarjous) från båda köksfirmorna. Köken såg nästan lika ut från båda ställen, köksluckorna var i samma stil och samma träslag och färg, bänkarna var samma stenslag, och båda hade några luckor med glas. Precis som vi ville ha det. Prisskillnaden var heller inte stor, men man måste ju räkna med alla vitvaror innan vi bestämmer oss. Tror faktiskt att vi bestämt oss redan, men ska ännu ta och fundera lite på det.

Idag har vi redan hunnit med promenad, och sen så har jag tvättat lite kläder och småstädat i garderoben. Skulle ännu måsta dammsuga eftersom det kommer in så mycket lera och annan skit med vagnen. Men när vägarna väl torkar tror jag att jag slipper dammsuga varje dag. Men nu vaknar O, så måste rusa. Återkommer senare med ett middagstips. :)

Soliga tisdag

Hej på er alla gulliga människor! Vilken härlig dag det varit idag. Var efter lunch på långpromenad med O, som sov som vanligt hela vägen. Måste ju ta igen det som vi saknade igår, vi hade nämligen punktering(!?) på vagnen. Alltså jag fattar inte hur det uppstod, eftersom på söndag så var vi på långpromenad, utan punktering men sedan på måndag hann jag gå ett par hundra meter då jag märkte att ena framhjulet var helt tomt.. Konstigt. Vagnen är ju rätt så ny, har ju hunnit använda den i bara ett par månader, men har man otur så har man. Det om det.

När jag satte mig ner för att börja skriva tyckte jag att jag har massor att skriva om, men nu helt plötsligt blev det helt tomt.. Så bjuder på en bild istället som jag hittade i mitt fotoarkiv. Hittade en massa blom-foton från förra året.




Våriga bilder

Hittade igår lite foton som får min vårfiilis på topp. Enjoy!











Alla foton är tagna av mig förra våren i mammas fina trädgård.

Hej hopp!

Har igen varit lite tyst på bloggfronten, men har helt enkelt inte haft tid att blogga. Har haft så mycket att göra hela helgen. I fredags på kvällen var jag och min kära man E och äta till Pedrinas med E:s föräldrar och syster J. O fick vara hos mommo å moffa en stund. Åt lax och räkor i tomat-gräddsås med limeris, supergott. Ville prova på något nytt, fast deras burritos är goda men dem har man ätit nästan varje gång vi varit där och äta.

På lördag så var E hela dagen på bygget, så jag var bara hemma med O hela dagen. På lördag kväll var vi hemma hos E:s föräldrar och badade bastu och åt fyllda batonger och pannkaka med frusna jordgubbar och vaniljglass. Mumsigt! Så med andra ord har vi ätit mycket gott denna helg. Får nu inkommande vecka gå extra långa promenader med vagnen för att få bort lite av de många tusen extra kalorier man fått i sig under helgen, haha.

Idag så hade E:s syster J födelsedagskalas, och där blev vi bjuden på amerikansk äppelpaj och en massa annat gott. Men men, slutpratat om mat! Nu har O badat och ligger i sin egen säng, förhoppningsvis somnar han snart. Är själv också rätt så trött, vi gick till kalaset eftersom det var så härligt väder. Det är faktiskt svårt att veta hur mycket man ska klä på sig, och ännu svårare vad man ska klä på O eftersom inte vet jag ju hur varmt det är att ligga i vagnen.. Men det är väl bättre med lite för mycket än lite för lite..

Hittade förresten denna bild när jag gick igenom gamla bilder, den får mig att tänka på sommaren.



Oj vad flummigt inlägget blev, men så blir det när tankarna flyger fram fortare än man hinner skriva.. Nu: sängen! Godnatt gott folk!

Sköna fredag

Så var det fredag, igen. Det betyder att det är mamma-barngrupp idag, eller ja, vi har redan varit där. O somnade när ja lade honom i vagnen, så han vet inte av att vi har varit där. Han sov gott genom det hela när alla andra barnen var vakna och lite umgicks. Men kanske han nästa gång är vaken. :)

Otroligt vilken stor skillnad det är mellan barnen med bara 1-2 månaders åldersskillnad. O som är till storleken nu lika stor som de barn som är nästan 4 månader gamla i gruppen, känns ändå så liten. Så fort barnen utvecklas på bara en månad. Men man ska ju inte jämföra med andra att vad deras och ens eget barn kan och inte kan ännu, men man tänker liksom på det i alla fall. Alla andra tycker att O växt jättemycket sen sist, men själv tycker jag inte att han på två veckor växt så mycket. Kanske man inte själv ser det på samma sätt eftersom man ser O varje dag.

Det som jag märkte igår var att O börjat lite smått ta tag i saker som är framför honom. Han höll i en röd ring med ena handen där han låg på sin lekmatta, men visste tydligen inte hur man släpper ur saker. Han höll i den säkert i 5 minuter med ena handen och fick nästan panik då han inte fick handen "tillbaka". Stackarn. Inte är det lätt att vara liten. Sen så har han ett par gånger svängt sig på rygg då han legat på magen.

Men nu blir det sen lunch, hann inte äta före mamma-barngruppen. Tror det blir makaroner med maletköttsås. :)

TintinStyle

Fick ju som sagt mitt paket från tintinstyle.se.



(bild lånad från tintinstyle.se)

Paketet innehöll denna söta tunika från DAY Birger et Mikkelsen. Färgen är härligt isblå,och tyget supermjukt och har ett fint fall. Snygg till både jeans och leggins, och med ett brett bälte i midjan är den ännu snyggare. Dessutom måste jag ge ett stort plus för den snabba leveransen, tog bara två dagar. :) Rekommenderar verkligen tintinstyle.se.

Paket!

Hej på er. Idag har det varit en ganska full dag igen, mycket att göra. På förmiddagen var jag, O och min kära man E och kolla på vitvaror till köket. Eller kan man kalla dem för vitvaror ifall de är roster? Nåja, kommer inte på något bättre svenskt ord för dem. Hittade fina, men vi ska ännu vänta och se ifall vi får dem till ett bättre pris någon annanstans ifrån. Från den ena köksfirman så fick vi ett ganska bra erbjudande, men märket var Gorenje (?) som varken jag eller min man kände till. Så vi tänkte att vi skippar det eftersom okänt märke, kör hellre på lite dyrare och känt märke som man vet att har bra vitvaror. Efter det så var vi på lunch till Subway, skulle vara något snabbt och nyttigt (eller åtminstone nyttigare än Hesburger eller kebab) eftersom min man skulle tillbaka till jobbet sedan.

Så har jag och O varit på vår dagliga promenad. Lite senare än vi brukar, så få se hur han somnar ikväll då, eftersom han har ännu inte vaknat. Oftast brukar vi gå ut vid 12 tiden men eftersom vi var på stan så drog det ut på tiden med ett par timmar. Men med lite tur så sover han inte så länge till, och är vaken ända tills nattningen. Var också och hämtade ut ett paket innan vi kom hem. Men vad den innehöll så skriver jag om lite senare i ett eget inlägg. :) Nu blir det middag, rester från gårdagen. Har noll inspiration att laga något annat så det får duga. Hörs sen.

HM



Detta snygga set köpte jag till O på HM. Bilden blev tyvärr på liggande, men kanske det inte gör något.. Köpte även strumpor i 3pack, men glömde fota dom. Nu blir det bad-dags för O, sedan nattning.

Hallå bloggen!

Idag har vi varit och se på mera kök, nämligen till Huusholli keittiöt. De är alltid så trevligt att gå dit då personalen är så trevlig och alltid lika glada. Få se vad hon har ritat upp, hoppeligen redan i morgon. Gaala keittiöt:s ritningar var sådär, lite små förändringar här och där, men bra kommer det att bli. :) 

Sen så har jag och O varit på stan med A och lilla N, hittade lite smått på HM till O. Lindex hade också fått in en hel del nytt till våren. Orkade dock inte prova något, kanske jag går nån dag ensam ifall mamma vill vara barnvakt. På Polarn o Pyret fanns det också mycket fint till O, men köpte heller inte därifrån något. Ibland är det kul att bara gå omkring och kolla på allt fint.

Nu sitter jag och O hos mamma och pappa, E är på bygget. Nu blir det kaffe. Sätterin senare en bild på det jag köpte på HM. :)

Köksplanering

Har idag planerat köket till vårt hus. :) Kommer att bli så snyggt. Han från Gaala-keittiöt var och tog lite mått och så planerade vi lite vad som skulle bli bra och passa in. Få se vad han ritat upp. Har en klar bild hur jag vill att det ska se ut, men om jag nu fick förmedlat det till honom så får vi se när han skickar bilderna.

Förutom planerandet så har det inte hänt något märkvärdigt denna gråa tisdag. Var med O på en långpromenad, jätteskönt fast vädret inte var det bästa tänkbara. Före O föddes så kommer jag inte ihåg när jag senast skulle ha varit på promenad/powerwalk, men nu får man ju värsta ångesten ifall man inte hinner/kan pga vädret gå ut. Märker hur konditionen blivit mycket bättre på bara 6 veckor, och det gör att man får ännu mer positiv energi. :)

Nu blir det att natta O. Godnatt gott folk!

B&J glass och film

Kvällens planer:





Japp, så kommer denna måndagskväll att spenderas. :) Kram på er!

Bad-dag

Så har ännu en söndag flygit förbi, och den blev ju som sagt inte alls som jag planerade. Barnvaktsmormor hade ju rymt iväg till villan, så det blev ingen städning. Men promenad blev det i alla fall, och en lång sådan. På eftermiddagen åkte vi istället till Nykarleby till min kära mormor och morfar. Har inte sett dom sen O:s dop, så det var ju på tiden. Trevligt.

Försökte förresten baka en paj också efter promenaden, men hela bakandet blev ett Fiasko med stort F. För det första så hade jag bara en halv tsk bakpulver, och Siwa-grannen hade ju stängt.. Sen så hade jag ju heller ingen ananas (skulle baka ananas-paj), så använde aprikoser istället. Istället för kvarg så hade jag en burk Flora vanilla som bäst före hade gått ut för ett par veckor sedan (men det går bra att baka med, sa mamma!) Och eftersom det är så mycken lösare till konsistensen än kvargen, så satte jag två ägg istället för ett som det stod i receptet.. Geggamojja säger jag! Men tänkte att kanske det i alla fall blir bra när man gräddar det.. Och in med pajen, och ut efter 40 min. Fortfarande klibbigt och geggigt.. Inte kan man ju ta med sig en sådan paj till mormor och morfar inte! Och har ännu heller inte vågat mig på att smaka på den, ser nog lite suspekt ut.. Nästa gång då jag ska baka kollar jag FÖRST igenom att jag har ALLA rätta ingredienser, annars så får det vänta tills Siwa har öppet!

Nåja nog om det. O har just badat. Och oj vad han älskar att bada! Han skiner upp som en sol och skrattar hela tiden. Idag så plaskade han med fötterna vilket han tyckte var jättekul. Det har han inte gjort förut. Gullungen! :)


(bilden tagen efter O:s första bad, när han var 9 dagar gammal)

Nu är det sovdags, O somnade för en stund sen. Godnatt!


Söndag

Godmorgon på er! Sovit gott inatt, lilla O somnade kring midnatt, och vakna först klockan 8 imorse. :) Känns så lyxigt att få sova hela nätter. Ska strax gå ut på promenad, eller vi ska gå till mina föräldrar och vårt renoveringsprojekt. Denna söndag kommer att spenderas där, ska städa lite så jag kan börja spackla nästa vecka.

Ha en skön söndag!

Dagens

Så har man kommit hem från stan. Hittade lite kläder till O, sedan åt vi gott på Robert´s Coffee. Vid KappAhl hade de en snygg tunika i puderrosa, och en svart stickad tröja med nitar men köpte dem inte. Ska ännu fundera på dem, kanske hämtar jag dem på tisdag, KANSKE. Tunikan är jag ännu osäker på, måste hitta något att ha under den eftersom den var ganska genomskinlig, men tröjan var ju skitsnygg! Här kommer några bilder från idag.



Mumsigt med chokladkaka och chailatte. Ibland får man faktiskt unna sig en kaloribomb.




Detta köpte jag till O, en långärmad body och en kortärmad body, samt ett par mjukisbyxor. De ser svarta ut men är egentligen mörkblå. Lindex har en massa snygga bodys, och mjukiskläder för "tag 3 betala för 2".




Lilla O idag <3

Tyvärr blev det inga bilder på mig själv, får ta det en annan gång. :) Ha en trevlig lördagskväll!

Regn

Hej på er! Så var det lördag, och det regnar därute. Hade hoppats på en solig dag eftersom jag, O och syster S ska till stan en sväng. Så det hade ju varit trevligt att gå till stan i solsken. Men just nu så regnar det lite smått. Mitt problem för dagen är; vad ska man klä på O så att han inte fryser då vi går till och från stan, men inte har för varmt inne i butikerna. Inte kan man klä av honom eftersom det är meningen att han skulle sova middag då, för annars är ju risken stor att han vaknar och inte somnar om. Kanske bara klä på honom lite mindre än på våra vanliga promenader, och sätta in en extra filt i vagnen som man sen an ta bort inne i butikerna? Vi får nu se vad jag gör.

Återkommer när vi kommit hem, kanske bjuder jag t.o.m. på några bilder från dagen. :) Hej så länge!

Glad påsk!

Dagen började med att O vaknade klockan 8 pigg som en mört efter 8 timmars sömn (jodå, han sov hela natten utan att vakna en enda gång). Dt känns faktiskt lyxigt att få sova hela nätter när jag vet att många andra småbarnsmammor vaknar flera gånger om natten för att amma. Ta i trä nu så att det inte gör en helomvändning, detta kan ju ändå inte vara för evigt, men njuter för fullt så länge det varar.

På förmiddagen så var vi på promenad ute i det härliga vårvädret. O sover så bra ute i friska luften. Efter vår promenad åt vi påskmiddag hemma hos mamma och pappa, hela familjen. Mamma har alltid så god mat, idag hade hon chili-apelsin broiler, potatisgratäng, grönsallad med mozzarella, ägghalvor med lax och god sås. Efterrätten bestod av mango-passion cheescake. Blev proppmätt, man äter alltid lite för mycket hemma hos mamma och pappa då maten är så god.

Senare på eftermiddagen åkte vå på svärmors födelsedagskalas, där det också bjöds på en hel del godsaker såsom tårta. Men nu är vi hemma och resten av kvällen tänkte vi spendera framför tv:n, ska se på Supernaturals nyaste avsnitt. :)

Ha en bra fortsättning på denna långfredag!

Torsdag

Det har varit ganska så tyst på bloggfrontten för min del, har haft så mycket annat att göra att jag helt enkelt inte har haft tid med att blogga. Men nu så har jag en liten stund för mig själv. Sitter hemma hos föräldrarna, här har jag och lilla O varit hela dagen. Lilla O är just nu med mamma på en promenad, själv var jag en sväng in till stan för en stund sen. Både jag och O behövde vårkläder, hittade en snygg halare till O, och ett par jeans och en vårjacka till mig själv. Sen skulle jag ha hittat en massa andra kläder till mig själv, bl.a. en tunika och en jeanskjol från KappAhl och lite accessoarer från HM, men blev inge köp än, ska kolla igenom garderoben ännu en gång ifall jag verkligen behöver något.

Det är faktiskt skönt nu när det börjar bli vår. Man känner att man har mer energi och mer ork. Synd bara att tiden inte räcker till allt vad man skulle vilja, hinner bara inte med allt. Som ett exempel kan jag ju nämna att jag har ännu julgardiner i köksfönstret.. Har nu i över en månad planerat att jag ska byta gardinerna till lite mer vår-aktiga, men som sagt så är dygnen lite för korta. Sen så har jag heller inte hunnit så påskgräs heller.. Kanske jag ska hämta lite videkvistar och en tulpanbukett för att få lite påskkänsla i hemmet.

Nu ska jag ta en powerbap innan en hungrig liten O och mamma kommer hem.

RSS 2.0