Måndag = latdag



Hej på er!

Idag är det igen måndag och ny vecka. Har varit otroligt lat idag, har absolut ingen ork alls att ta tag i saker som jag egentligen borde göra. Orkade inte ens gå ut på vår dagliga promenad, skuffade ut vagnen och lilla O på balkongen, där han fortfarande sover gott. Men ibland får man faktiskt vara lat och bara ligga på soffan med en bra bok och bara njuta. Imorgon är det en ny dag och då är jag förhoppningsvis piggare och har mer ork. :)

Grattis O!

Tiden bara flyger förbi, lilla O fyller ju två månader idag. Tänka sig, stora grabben. :) Kvällen har spenderats tillsammans med trevligt sällskap och god mat. Var hos O:s faddrar på påskmiddag, S hade lagat jättegod mat. Tack för en trevlig kväll! :)

På tal om påsken, så kom jag just på att jag inte hunnit så påskgräs. Nu börjar det vara lite sent, det hinner knappast växa till påsken ifall jag skulle så det i morgon. Kanske jag skulle hinna en sväng till Tiimari eller Siluetti på måndag och kanske köpa lite påsk-pyssel grejer. En påsk-/vårinspirerad dörrkrans vore inte fel. Och så måste man ju ha lite påskägg också. Skulle ju kunna hämta lite björkkvistar att hänga ägg i. Men vi får nu se på måndag ifall jag hinner med det i något skede. :)

Men nu gott folk så är det dags att krypa under täcket. Godnatt!

Godmorgon sköna lördag!

Vaknade av att lilla O hade fått foten genom pinnarna på sängkanten, och "pratade" för sig själv. Stackars liten, vet inte hur han fick foten så.

Sitter nu i soffan i pyamas och ser på canal+SF, på Ronja Rövardotter. :) Har inte sett de på jättelänge, som barn tyckte jag att den var helt superbra. Finns den månne att köpa på dvd? O kanske också skulle tycka om den när han blir lite större.. :) Skulle själv också vilja ha Astrid Lindgrens filmer på dvd, dom e ju bara så bra.

Ska ännu en stund mysa i soffan, sen blir det promenad med vagnen. Skön fortsättning på dagen!

TGIF

Dagen började med att gå på mamma-barngrupp som ordnas varannan fredag vid rådgivningen. Trevligt att träffa andra mammor i samma livssituation som man själv är i och dela med sig av sina tankar och funderingar. Och sen när barnen blir lite äldre kan de leka tillsammans medan vi vuxna umgås. :) Vi har det bra här i Finland då det finns möjlighet att ordna sådana grupper och tillfällen, det är inte alla mammor som får den möjligheten. Man får bra stöd av varandra ifall det är något som bekymrar, och så är det ju roligt att höra hur det går för andra, hur andra gör och inte gör saker och ting.

När vi kom hem så sov O en liten stund. Han skulle säkert ha sovit bättre ifall vi skulle ha gått på vår dagliga promenad, men efter mamma-barngruppen var jag så hungrig att jag bara ville hem och äta. Efter att lilla O kom till världen så har man helt fått glömma allt som heter äta regelbundet. Man får äta när man hinner, ibland trivs O för sig själv en stund medan man äter, ibland så vill han bara vara i famnen och då är det ju inte så lätt att tillaga något ätbart.

Sedan var vi en sväng till Biltema som öppnade igår. Hittade bara klädhängare. Men hade kanske hittat mer ifall man hade varit ute efter något speciellt. Stället påminde lite om Clas Ohlsson, men med mer verktyg och biltillbehör och andra grejer.

Nu ska resten av denna sköna fredag tillbringas med familjen på soffan och inte göra något speciellt.

J-vla snö!

Jaha, då snöar det igen då.. Tycker nog att det räcker för denna vinter nu, det ska ju vara vår då det snart e april!

Nå nog om vädret. Till middag blev det broiler och ris i ugn med currysås, så gott! Och så enkelt, smörj en form, sätt riset i formen och smula över en hönsbuljongtärning. Sätt broilerbitarna på risen och häll över vatten (t.ex 3dl ris och 6dl vatten). Sätt in i ugnen på 175 grader och grädda så länge som det står på broilerpaketet. Till currysåsen så behövs bara en burk gräddfil, lite senap, lite honung, citronsaft och curry. Rör ihop allt och smaka. Så enkelt! :)


Vill ha vår, tack!

Ännu en varm och solig dag. Skönt. Längtar till våren (eller är det redan vår?) då snön har smält bort och behöver inte hela tiden se var man går. Det är ju superhalt på cykelvägarna just nu. Jag och O gick på vår dagliga promenad igen, men den här gången gick vi en annan väg, nämligen längs stranden vid Halkokari allt till Mustakari. Alltså det var ju så himla skönt, tyst och skönt att inte hela tiden behöva höra ljuden från bilarna som kör förbi. Allt som fattades var bara trevligt sällskap och en termos full med varm kakao. Visst e ju O trevligt sällskap han med, men han säger ju inte så mycket ännu. :) Men, ibland är det ju faktiskt skönt att bara gå för sig själv och vagnen och sina egna tankar.

Fick också plötsligt lust att åka längdskidor på isen, jag som annars hatar att gå ut på isen. Tror hela tiden att jag ska trilla genom, fastän det kanske är lite onödigt och rädslan kanske är liiite överdriven. Men kanske efter ett par år då O är lite större och jag faktiskt har köpt ett par skidor så KANSKE vi kan gå ut på isen.



Nästa gång, kanske redan imorgon, ska jag ta med systemkameran för att få lite bättre bilder. Här bjuder jag nu i alla fall på ett par bilder från dagen.

Nu ska jag börja med middagen.

Cupcakes

När jag inspekterade kylskåpet igår så hittade jag gamla ägg. Jag är helt hysterisk med dessa "bäst före" datumen på mat, så jag tänkte att dessa måste jag ju använda nu på en gång.. Fast jag vet ju att på t.ex. ägg är det ju inte så noga med att de ska användas före datumet går ut, men ändå. Så då bestämde jag mig för att prova på det nya receptet jag hittade i en tidning hemma hos mamma och pappa. Och eftersom jag hade ett paket färskost med appelsinsmak som också datumet hade gått ut, så gjorde jag även en jättegod frosting på mina cupcakes. Och de blev ju SÅ HIMLA GODA! :)


Klädberget

Känner mig så duktig just nu. Har rensat i garderoben och resultatet är ett jätteberg med kläder som jag inte har använt på ett år, kläder som har sett sina bästa dagar och en del liiite för små kläder som jag haft i många år. Förra gången då jag rensade var det en del kläder som jag tyckte om men var lite små som jag sparade ifall att jag nångång ryms i dem igen, men nu så ryker de med!



När jag tittar på högen så kan jag inte låta bli att undra varifrån alla dessa kläder kommer. När jag nu tittar i min garderob så är den ju nästan full.. Hur har alla dessa kläder fått plats? Kanske det var just det att de inte riktigt rymdes, och därför har det funnits klädhögar här och var i lägenheten. Nu när jag gått igenom mina kläder så får man ju ett sådant sug att gå och shoppa lite nytt till våren. :)

Förutom detta så har dagen varit helt kanon. Jag och O tog en lång promenad till Seltisbacken i det härliga solskenet. Märkte förresten att solskenet har lockat fram mina fräknar, love it. Förut hatade jag dom, men med åren har jag lärt mig att tycka om mina fräknar.

Nu tänkte vi bara ta det lugnt resten av kvällen och mysa med O!

Godmorgon måndag!

Godmorgon gott folk! Härligt att vakna när solen skiner utanför sovrumsfönstret. Man blir liksom på gott humör strax från morgonen, och vårkänslorna kryper sakta fram. Det var då måndag, igen, vilket betyder ny vecka och nya utmaningar. Håller tummarna för att solen skulle värma hela veckan så att snön skulle smälta bort så sort som möjligt.

I går så fyllde min kära farmor hela 75 år. Vi var på kalas där det bjöds på jättegod smörgåstårta, och en massa andra godsaker. Trevligt att kusinerna och faster med man också kom dit från Vasa, det är ju inte alltför ofta som man träffas. Ock så hade ju lilla O det så bra med många beundrare.. ;) Inte för att jag vet hur de små reagerar till mycke folk om de blir trötta av det eller påverkar det dem alls, men han sov så gott hela natten. Vaknade själv kring 6.00 imorse, och då lilla O inte hade vaknat på hela natten måste jag faktist gå och se ifall han andades. Och visst gjorde han ju det men oftast brukar han vakna kring 4-5 och vara vrålhungrig. Men å andra sidan är det ju skönt att själv få sova ut ibland en hel natt.

Efter en stund, eller ja, kanske efter ett par timmar ska vi gå ut på en powerwalk med vagnen, då det är O:s päiväunien aika. Hur säger man det förresten på svenska? Heter det dagssömn? Tupplur?? Tycker att det låter så dumt.. Nåja iaf, så det kommer att bli en skön måndag pga solskenet! Välkommen vår!

Bloggdesign

Det här med att designa sin blogg är nog bland det svåraste.. Har nu i två dagar suttit och läst på designadinblogg.se men kommer ingen vart med designen. Jag vet precis hur jag vill att den ska se ut, vilka färger jag vill ha men det är som sagt inte så lätt. Kanske någon som kan skulle vilja lära mig, kanske min kära syster t.ex. Jag t.o.m. drömde inatt om bloggdesign. Nå nog om det.

Så var det helg igen. Tiden bara flyger förbi. Om en vecka å är lilla O hela 2 månader. Känns inte alls som om det skulle vara så länge sen han föddes. Och så har han blivit så stor redan, ibland då man på morgonen lyfter upp honom ur sängen känns det som om han under natten växt flera cm. Och så har han ju blivit så tung också. Behöver absolut inte gå till gymet för att träna då man bär omkring på O hela dagarna. Men som sagt, nu var det helg vilket betyder att hela familjen är hemma. :) Har redan en hel del planer inför helgen.

Ha en bra fortsättning på dagen!

Första inlägget

Välkomna till min nya blogg! Jag har redan ett tag bollat med idén om att starta en egen blogg. Men sedan så tänkte jag att vad har jag egentligen att skriva om. Efter att ha funderat ett tag på bloggandet så tänkte jag att egentligen behöver det ju inte vara så speciellt som man bloggar om, det kan ju vara helt vardagliga saker, eller saker som man funderar över, inspireras av eller irriteras av. Så nu framöver får ni följa min och lilla O:s vardag här i bloggen. :)

RSS 2.0