Villaliv

Eftersom den första natten gick rätt så bra, bara lite gråt och skrik, så bestämde vi oss för att sova här en natt till. Skönt att inte behöva vara i stan när det är så vackert väder, man kan bara gå och sätta sig på bryggan medan O sover och bara njuta. Hoppas att vi snart får huset klart att vi kan flytta in, så kan man gå ut och sätta sig i solen när man vill. Nu ska lilla O nattas och sen ska jag njuta en stund av kvällssolen.

Söndag på villan

Spenderar denna dag på villan med E och lilla O. Grillat och bakat blåbärspaj, sen så kom syster F med sin T också hit. En skön söndag med andra ord. Tänkte sova över här inatt, få se vad lilla O tycker om det, han har aldrig sovit någon annanstans än hemma, så vi får se hur det går. Väntar med spänning.. Men tills dess så ska vi njuta av det vackra (=kalla) vädret.

Och sen fick vi solsken

Vad skönt med lite solsken igen. Är nu tillbaka på villan och sitter igen på terassen och bra njuter av solen. Lilla O är nu också vaken, han vill ju också njuta av solen. :)


Lilla O på väg till villan.

Regn

Sitter på terassen på villan med en filt runt mig och hör hur regnet smattrar på taket och en båt åker någonstans lång borta. Mys! Härligt att vara på vilan fast vädret inte är det bästa. O sover, när han vaknar så ska vi till min mans morbrors villa, där hela hans släkt brukar träffas varje midsommardag. :)


utsikten från terassen just nu.


så ser jag ut idag:
klänning Vero Moda
kofta KappAhl
bälte Pieces

Midsommarafton

Idag är det redan midsommarafton. Tänk vad fort tiden går, en tredjedel av sommren har redan gått, och jag har inte hunnit göra något somrigt ännu. Och med somrigt ska ni läsa ligga och steka i solen och simma i havet. Det enda somriga jag gjort är att vi varit på iltatori och ätit en massa glass.

Det var skönt att vakna imorse till solskenet utanför fönstret, och termometern visade +20 i skuggan. Tillbringar denna midsommarafton på villan med familjen. Det blev även en liten båtutflykt till Tankar med pappas båt. Roligt att åka båt då man så sällan har möjlighet att åka med. Blev sugen på fisksoppa där, som man får vid caféet, men eftersom vi snart ska grilla Nisses biffar så hoppade vi över soppan den här gången.

O sover gott i vagnen, själv ska jag nu hjälpa timm med att göra en sallad till biffarna. Trevlig midsommar till er alla! :)


Onsdag

Hej på er alla. Vad länge sen jag bloggat.. Har inte haft tid eller inspiration. Men idag så tänkte jag att det var dags att gå in på bloggen och skriva några rader. Har spenderat nästan all min vakna tid på bygget, och hos föräldrarna (som bor mittemot vårt bygge). Det börjar sakta men säkert se ut som att man snart, eller okej efter ett tag kan flytta in. Visst är det mycket som ska göras ännu både inne och ute, men det går framåt. Sen så är det ju onsdag vilket betyder iltatori, och det måste man ju besöka trots att det är en massa folk och svårt att ta sig fram med vagnen. Dagen kronades med SIAglass, brownie- och pecannötkolaglass. Supergott! :) Nu snart blir det bastu och sen ska lilla O nattas. Ha det så bra, ska försöka vara lite mera aktiv på bloggfronten.

Gratulerar!

Gratulerar till alla studenter! :) Dagen som många väntat på, att få ta på sig den vita mössan och äntligen få studentbetyget i handen som man länge kämpat för. Äntligen! Kommer själv ihåg den härliga känslan på studentdagen för 6 år sedan (herregud så länge sen!!). Känslan var obeskrivlig den dagen. Nu hade man gymnasietiden förbi och var redo att gå ut i den stora världen.

Vi har idag bara en student att uppvakta, min kusin S i Vasa. Så håller på göra mig själv i ordning medan O sover. Sitter med värmespolar i håret, de är förresten helt superbra, ger riktiga hollywood lockar. :) Sen måste jag ännu hinna med sminket innan O vaknar. Man hade ju dock hoppats på lite bättre väder istället för 10 grader och iskall vind. Men hopas vi, och alla andra, får en bra dag.

Jo förresten, grattis till min kära man E också, som fyller år idag! :)

Äppelblom

Hann igår ta en sväng med min Nikon i trädgården. Äppelträden blommar så fint, fick en massa fina bilder. :) O låg i vagnen och undrade vad mamma och moster P håller på med när vi sprang runt med våra kameror i högsta hugg. Bjuder på två bilder från igår. Kanske det märks i bloggen att blommor är det som jag tycker mest om att fota.. :)





Det är konstigt att fast jag tog kanske 100 bilder ifår, så var det kanske bara ett tiotal bilder som blev bra. På kamerans display syns det inte riktigt ifall skärpan blev fel, eller om bilden annars bara inte blev helt som man hade tänkt. Dels beror det kanske på att det var så ljust unte och därför syntes det inte riktigt, och dels för att jag borde ha glasögon på mig då jag fotar så jag får fokuserat skärpan rätt. Men roligt hade vi och det är ju huvudsaken. :)


Nattningstips, tack!

Skulle vilja ha lite råd och tips på hur ni andra nattar era små knyten. under de senaste veckorna har lilla O allt svårare att somna. Han uppför sig så som han brukar då han är trött, dvs gnuggar ögonen och drar trasan över ansiktet, men när man lägger honom i sin egen säng så börjar han sprattla som en fisk på torra land. Jag fick nu ikväll sitta i över en timme och försöka få honom att somna, satt brevid hans säng och sjöng "När trollmor har lagt de elva..." minst hundrafemtioelva gånger och satt tutten i munnen på honom var tionde sekund, som han bara spottar ut.. Och försöker man stryka fingrarna lätt över pannan, som också förresten funkade förut, så börjar han bara sprattla ännu mer. När han var mindre brukade han också somna när jag ammade, och så var det bara att lyfta honom i sin egna säng, men nu funkar inte det heller. På dagarna så är det inga problem att få honom att somna, bara att skaka vagnen en stund så sover han med en gång. Och jodå, jag har nog prövat på det också inomhus, men det funkar liksom bara inte.. Så nu kära läsare skulle jag vilja ha tips om hur ni brukar göra för att era små knyten ska börja sova. Min käre man E tog över eftersom jag hade försökt redan som sagt i över en timme, och inte sover han ännu inte, och det har nu gått två timmar sedan nattningen började.. Frustrerande! Är tacksam över kommentarer.. :) Sov så gott!!

Nya smakupplevelser

Hej på er! Lilla O har nu börjat smaka på lite annat än mjölk. Har ett par dagar nu smakat på majs. Första gången så grinade han mest, och tyckte att skeden var mycket roligare än själva ätandet. Idag när han smakade lite majs igen, så gick det lite bättre utan en massa grimaser. Kanske vi ska prova på potatis efter ett par dagar och se vad han tycker om det.

Sedan var vi ju till rådgivningen idag. Lilla O är nu 69,5cm och vägen 7700g. Stora grabben ju. Där pratade vi också mat. De tyckte att det är bra att smaka på grönsaker och potatis nu till en början, en smak i ett par dagar, och sedan pröva på en ny för att se om det passar eller inte. Men det är ju nog helamning som gäller tills O är 6 mån, men några skedar om dagen går bra. Och så växer han bra på bara mjölk, så det är heller därför ingen brådska att börja äta fast mat.

RSS 2.0