Till salu

Hej på er. Länge sen jag bloggade.. Har haft tidsbrist och inspirationsbrist. Idag så har vi satt vår lägenhet till salu, så nu får vi bara hålla tummarna att det finns intresse för den. Tror nog att vi får den såld eftersom den är i så bra skick och så fin. Man behöver bara flytta in, utan att göra något alls. :) Lägenheten hittas på etuovi.com och på asunto Björndahl.

Söndag

Hej på er. Har igen än gång varit tyst på bloggfronten. Har helt enkelt inte haft tid att sitta vid datorn. Helgen har till mesta dels tillbringats på bygget, eller ja, fredag och lördag i alla fall. Idag så har vi varit till villan och öppnat grillsäsongen. Grillade lite kött, och till det potatis och en god sallad. Nu när jag skulle ha tid att blogga så känns det som att jag inte har så mycket att komma med. Så jag tror att jag får återkomma senare när jag har lite inspiration. Hej så länge.

Banankaka

Hade en läsare som tyckte jag skulle sätta upp receptet på banankakan som jag bakade häromdagen, så här kommer det:

100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
3 mogna bananer
1 msk socker
0,5 dl mjölk

Rör fettet och sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda alla torra ingredienserna och rör ner i smeten. Mosa bananerna med 1msk socker och mjölken, och rör sedan ner i smeten. Häll smeten i en bröad form och grädda i 175 grader i ca 45 minuter (jag hade kakan i ugnen i över en timme, beror säkert på i hurudan form man gräddar i. Enligt receptet ska det vara en med löstagbara kanter med 23cm i diameter, men jag hade en såndär kakform med hål i mitten).

God som sådan eller med en liten klick vaniljglass.


Full rulle

Hej bloggen, och alla läsare. :) Idag har vi med lilla O haft full rulle. På förmiddagen var vi till jobbet och hälsade på alla kollegor. O fick ju förstås all uppmärksamhet, varvade som en liten vandringspokal från en famn till en annan. Och han stormtrivdes. Hade ju inte tidigare varit med O till jobbet, så alla såg honom första gången.

Resten av dagen tillbringades på bygget, gjorde snyggt i trädgården. Måste ju försöka hålla det fint utomhus fastän vi ännu inte flyttat. Så nu är nästan alla rabatter fria från torra blad och stjälkar från i fjol, och redo för en ny säsong. Lite tulpaner hade kommit upp, men få se ifall de får några blommor. Sen så har vi halva trädgården helt förstörd efter att vi i höstas gjorde om dräneringen runt huset, så det blir till att planera mera rabatter, hur och vart de ska komma, och vad vill jag ha för perenner och buskar.. :) Men det är ju bara roligt.

Efter att O kommit på hur man svänger sig på mage så trivs han inte alls på rygg längre. Han svänger si hela tiden på mage, och när han inte slipper framåt som han så gärna skulle vilja, så blir han stressad. Så jag måste ju hjälpa honom på rygg så han inte börjar gråta. Men så tar det knappa fem sekunder så är gubben på magen igen och stressar över att han inte slipper framåt.. Haha, han är så gullig. Tror inte det räcker länge tills han kryper framåt.

Imorgon bär det av till Vasa, så hinner knappast blogga något. Men vi hörs senare, kommer med en massa bilder också sen. Trevlig helg allesammans! :)


6e maj

Hellou alla! Har igen haft en rätt så skön dag. Syster P kom hit på förmiddagen, och sedan promenerade vi iväg till stan för att äta vårrullar. Det är härligt att sitta på torget i solskenet och äta vårrullar, man får lite sommarkänslor av det. Sen så shoppa lite nya kläder till lilla O. Han växer så fort att han inte hinner använda kläderna så mycket innan de redan är för små. Hittade en massa fint, visar upp senare. Sen så smaskade vi i oss lite glass också. Min nya glassfavorit är Brownie från SIA. Jättegott, lite Ben&Jerry's känsla. Nu blir det att tvätta lite byk.

baka baka liten kaka

Har just bakat en smarrig banankaka, hade två övermogna bananer hemma. Väntar bara på att E kommer hem från bygget så ska vi smaska i oss kakan (eller kanske inte hela kakan, bara en bit). :) Lilla O har svängt sig ytterligare ett par gången på mage, han tycker att det är hur roligt som helst. Gullungen!

Stolt mamma!

Idag har vi igen varit med lilla O på mamma-barn träff igen. Roligt att få träffa lite andra mammor och prata om våra små knyten. Där låg dom igen på golvet alla barnen, och plötsligt bestämde sig O att han inte längre tänker ligga på rygg och titta i taket, så han svängde sig på mage! :) Han har tränat på det en längre tid nu, så det var nog redan på tiden att han lärde sig hur man kommer hela vägen runt på magen. Nackdelen med detta är att nu kan man absolut inte lämna honom ensam på soffan ens för en sekund. Men utvecklingen får framåt, och det är ju bara positivt. :) *stolt mamma*

Hallå bloggen

Hej bloggen, länge sen sist. Kom just hem från en superlång promenad med O i det härliga solskenet. Tänkte jag skulle gå lite längre än jag brukar då vädret är så ljuvligt och jag själv på gott humör. Men så blev det myyycket längre än jag hade tänkt och jag hade kanske lite för mycket på mig som vanligt så jag trodde jag skulle dö av värmen. Tur att jag var smart och tog vattenflaskan med, för annars hade jag nog inte orkat hem. :)

Gårdagen var lite jobbig, både för mig och E, samt för lilla O. Han hade 3 månaders rådgivningsbesök, och han fick två vaccin, rotavirus- och sen DTaP-IPV-Hib vaccinet. Dagen gick bra, inga problem, men ju närmare kvällen kom desto mer grät O. Sen senare på kvällen steg febern, och O grät och skrek ännu mer. Man känner sig faktiskt lite hjälplös när inget hjälper.. Men sedan efter att han fick febernedsättande, som de rekommenderade att de vid rådgivningen, så svängde humöret helt. Sedan så sken han som en sol resten av kvällen, och somnade gott lite tidigare eftersom han säkert var ganska trött efter allt skrikande och gråtande. :)

Idag är han feberfri, och sitt vanliga jag igen. Tycker att det är lite mycket med två vaccin på samma dag, han är ju ändå bara 3 månader gammal.. Men kanske de vet vad de gör på rådgivningen.. Men min åsikt är iallafall den att det borde vara åtminstone en vecka mellan vaccinerna!

Nu ska jag fortsätta njuta av dagen och tystnaden, O sover ännu. :)

1. maj

Hej på er! Igen en liten bloggpaus från min sida pga tidsbrist. Tänka sig att vi redan är inne i maj. Känns inte alls som maj ännu, kanske det beror på att vi har hittills tillbringat varje 1. maj i Ruka i skidbacken. Saknar det faktiskt lite grann. Men eftersom O är så liten så beslöt vi att i år hoppa över den traditionen och tillbringa 1. maj hemma istället. Men nästa år då han är lite större så ska vi minsann åka till Lappland. Lite trist då vädret inte är av det bästa slag eftersom jag hade planerat att vi skulle gå med vagnen till stan och äta årets första bollglass, men det blev inte heller av eftersom det regnar. Så nu sitter vi bara inne, eller ja, O sover på balkongen, och jag har just bakat en skinkpaj som snart ska ätas med en god sallad till. Ha en bra 1. maj allesammans! :)

RSS 2.0