Hot hot

Så har vi testat "kengurun" för första gången på stan. Det gick hur bra som helst och O satt snällt i den, trivdes bra. Det var inte alls tungt att bära omkring på den som man skulle tro då O väger redan nästan 9kg. Tvärtom, man skulle ha kunnat gå omkring hur länge som helst. Så det var verkligen ett bra köp!

Så till något helt annat. Syster F och sin T var här på middag, blev nypotatis och lax, sallad och gräddfilssås. Mycket gott, lax för nog till mina favoriträtter. Sedan dess har jag stått i köket och bakat inför morgondagens kalas. Vi ska nämligen fira lilla Os halvårsdag. Tänka sig, han är redan ett halvt år gammal! Vad fort det gått. Tänkte bjuda gästerna på double chocolate cake och tranbär-toffepaj. Det sist nämnda är ett nytt recept som jag nu testar för första gången, så vi får se hur det lyckades. Återkommer om det efter att pajen smakats.

Ifall ni nu då undrar vad rubriken har med detta inlägg att göra så kan jag meddela att termometern här inne visar 28,7! Ugnen har varit på i flera timmar, och likaså spisen i nästan 4 timmar. Och i en rätt så liten lägenhet så stiger tempen rätt så snabbt. Nu skulle det sitta fint med ett dopp i havet!

Kenguru

Hej på er, länge sen jag skrivit något i bloggen. Lilla O har lärt sig att ta sig fram som en mask, och snabb är han också. Har fått flytta allt som tidigare varit på de lägre hyllorna uppåt så han inte får sönder något, eller drar ner något över sig. Sedan så har han nu en period då han absolut inte vill vara i vagnen förutom då han sover (vilket också oftast innebär en del skrik och kämpande emot). Så vi har helt enkelt inte varit ute bland folk så mycket på sistone. O fick när han föddes en bärsjal, som vi testat ett par gånger, men nu är han lite för stor för den så den går heller inte att använda. Så en dag (läs: igår) bestämde jag mig för att nu går jag och köper en kantoreppu (på svenska??). Det blev en från märket Manduca, och jag måste säga att det är nog en av de bästa investeringaarna jag gjort på sistone. Den går att ha upp till 20kg, på magen, höftet eller på ryggen. O trivs i den jättebra och det är inte alls tungt eller krångligt att bära på den. Snabb att sätta på sig och skonsam mot ryggen. Känner sig lite som en kenguru när man har O sittande där på magen. Så idag ska vi testa den ute bland folk, ska nämligen gå på stan när han sovit klart och ätit lite. Raporterar senare om hur det gick.


I denna färg köpte jag den.

Molly favoriter

Något utav dessa plagg skulle gärna få flytta in i min garderob.






Odd Molly frälst

Jag har blivit helt förtjust i Odd Molly. Såg på deras hemsida att fall och winter kollektionerna nu finns uppe på hemsidan. Ska nu ta och bekanta mig närmare med dem. :) Lägger upp bilder senare ifall jag hittar något som jag fastnar för.

måndag och ny vecka

Sitter och tittar på danska Hollywoodfruar på tv3. OMG säger jag bara.. Nåja, dagen har varit rätt så tung eftersom lilla O hade bestämt sig att han inte tänkte slösa tid på att sova nu under dagen. Han har varit överenergisk och inte på sitt bästa humör då han inte sovit. Men nu somnade han för en stund sen, äntligen, så nu ska jag och min kära man E njuta av färska jordgubbar med vaniljglass och se på det nyaste avsnittet av True Blood. Det kallar jag vardagslyx!

Lördag

Lite vardagslyx på en lördag. ELLE och kladdkaka med färskplockade jordgubbar och vaniljsås. Precis vad jag behövde efter en sån här dag.


Armband

Fick i morse inspiration till att göra ett armband. Hade för ett par månader sen beställt en del pärlor och grejer, och nu hade jag äntligen lite tid att sitta och pyssla. Så här fint blev det.



Passar bra till solbränd hy, gillar verkligen den turkosa färgen. (bilden är kanske inte den bästa men den får duga.)

Batat batat

Har funnit en ny förtjusning, nämligen batat. Gjorde middag härom dagen och vi testade på batat för första gången. Måste bara säga att det var nästan godare än potatis när man hade skivat bataten, lite olja, salt och timjan på och in i ugnen.. Mums! Till det hade vi grillade kycklingfileér och en god sallad med nektariner i.




Njuter av tillvaron

Är igen på villan, ska sova här inatt. Satt just ute en stund och såg på solnedgången. Lilla O hade somnat när jag gick ut, men när jag kom in tillbaka så låg han vaken och sken som en sol. Och nu så vill han inte somna om. Kanske beror det på att han inte ligger i sin egen säng..



Ska se på ett avsnitt True Blood, och sen blir det sovdags.

Onsdag

Hej på er. Idag har igen varit en ganska bra dag, bortsett från att stackars lilla O haft feber, pga gårdagens vaccin som han fick hos hälsovårdaren, och lös mage. Har varit en sväng på stan med syster P, köpte en födelsedagspresent till kära mamma. Dock är det lite försenad present, men har helt enkelt inte hunnit tidigare.

Vi åt vårrullar utanför Chydenia, jättegoda.

Senare på kvällen så åkte vi en sväng till villan när det slutade regna. Där testade lilla O hängmattan. Tyckte det var roligt att gunga i den, speciellt när mommo gav fart åt honom.



Nu somnade lilla O äntligen, och jag ska spendera lite laatu aikaa med min man.

Kladdkaka

Här kommer receptet på kladdkakan som jag bakade idag på villan. Världens enklaste "bara-att-röra-ihop" kaka, och dessutom färdig på bara 25 min.

150g smält smör
3dl socker
1dl kakao
2 ägg
2tsk vaniljsocker
2dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. rör ner sockret, kakaon och vaniljsockret i smöret. Tillsätt ett ägg i taget och rör. Sätt sist i mjölet. Häll i en smord bröad pajform. Grädda i 200 grader i ca 15 min, lite längre eller lite kortare tid beroende på hur kladdig man vill ha kakan. Servera med grädde eller vaniljvisp/vaniljglass.


5.7.2010

Ännu en dag har bara flugit förbi, och denna har spenderats på villan i Öja. Har grillat och ätit gott, legat och stekt på bryggan och bakat kkladdkaka.

Sommarfötter på bryggan, nagellack från Mavala, färgen Tangerine.


Lilla O njuter också av sommaren på bryggan med min syster F.


Ligger och läser senaste numret av Avotakka, jag bra älskar inredningstidningar..


En massa småfiskar simmade precis vid stranden, tur att jag inte skulle och simma just då, för som flera av er läsare vet så är jag livrädd för fiskar. Och ja, jag vet nog att de simmar undan om jag närmar mig dem i vattnet, och ja, jag vet att jag kanske är lite löjlig, men jag tror faktiskt att de bits..


En perfekt start på denna vecka. Ifall vädret är lika fint imorgon så tror jag att vi packar sakerna i bilen och kör till Öja igen efter att vi varit med lilla O till rådgivningen.

Nya naglar

Eftersom min kära man E är båtvakt inatt, och lilla O sover, så hade jag lite Mia-tid och tänkte jag skulle lacka naglarna i lugn och ro. Har haft en massa färg på naglarna de senaste veckorna så jag tänkte jag skulle ta en lite neutralare färg för omväxling. Så det blev Essies My way, och så lite rosa strass på ena nageln. Bilden blev inte så bra men det är snyggare i verkligheten. :)




Nu ska jag plöja genom ett avsnitt O.C. innan jag går och lägger mig.

Blond vs. brunett

Gillar mitt lite brunare hår, men trivs så bra i ljust också. Tonade håret för snart en månad sedan guldbrunt, men nu har den börjat gå ur lite, så jag kan inte bestämma mig ifall jag ska fortsätta vara brunett eller tona det lite ljusare tillbaka. I-landsproblem, eller?

   vs.  

bilduppdatering

Här kommer några bilder från gårdagen som jg lovade lägga upp igår. Enjoy!



Lilla O tyckte det var kul att ligga och titta på trädet vi satt under


Haha, inte den bästa bilden på mig, men denna bjuder jag på. :P


Syster F med sin T köpte också jordgubbar.


Perfekt dag

Idag har det varit en superbra dag. Besökte torget i förmiddags där vi köpte både jordgubbar och körsbär, och sedan satte vi oss i gräset vid sundet och njöt av jordgubbarna och det varma vädret. Lilla O fick också ligga i gräset på sin egna lilla filt, tyckte det var roligt att dra i gräset. Tog lite bilder också men hittar inte kamerasladden just nu, så de kommer senare. :) Efter det så åt vi lunch på Amarillo. Maten var god, men kundbetjäningen var inte det bästa. Men mätta blev vi och det var ju därför vi gick dit. Resten av dagen har vi bara tagit det lugnt. Nu ska jag ta och natta lilla O. Godnatt på er!

RSS 2.0