Banankaka
Hade en läsare som tyckte jag skulle sätta upp receptet på banankakan som jag bakade häromdagen, så här kommer det:
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
3 mogna bananer
1 msk socker
0,5 dl mjölk
Rör fettet och sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda alla torra ingredienserna och rör ner i smeten. Mosa bananerna med 1msk socker och mjölken, och rör sedan ner i smeten. Häll smeten i en bröad form och grädda i 175 grader i ca 45 minuter (jag hade kakan i ugnen i över en timme, beror säkert på i hurudan form man gräddar i. Enligt receptet ska det vara en med löstagbara kanter med 23cm i diameter, men jag hade en såndär kakform med hål i mitten).
God som sådan eller med en liten klick vaniljglass.
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
3 mogna bananer
1 msk socker
0,5 dl mjölk
Rör fettet och sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda alla torra ingredienserna och rör ner i smeten. Mosa bananerna med 1msk socker och mjölken, och rör sedan ner i smeten. Häll smeten i en bröad form och grädda i 175 grader i ca 45 minuter (jag hade kakan i ugnen i över en timme, beror säkert på i hurudan form man gräddar i. Enligt receptet ska det vara en med löstagbara kanter med 23cm i diameter, men jag hade en såndär kakform med hål i mitten).
God som sådan eller med en liten klick vaniljglass.
Kommentarer
Postat av: Sarah
Tack! Passar perfekt för att rensa ur skåpet före jag flyttar hem till sommaren ;)
Trackback