Kladdkaka
Här kommer receptet på kladdkakan som jag bakade idag på villan. Världens enklaste "bara-att-röra-ihop" kaka, och dessutom färdig på bara 25 min.
150g smält smör
3dl socker
1dl kakao
2 ägg
2tsk vaniljsocker
2dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. rör ner sockret, kakaon och vaniljsockret i smöret. Tillsätt ett ägg i taget och rör. Sätt sist i mjölet. Häll i en smord bröad pajform. Grädda i 200 grader i ca 15 min, lite längre eller lite kortare tid beroende på hur kladdig man vill ha kakan. Servera med grädde eller vaniljvisp/vaniljglass.
150g smält smör
3dl socker
1dl kakao
2 ägg
2tsk vaniljsocker
2dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. rör ner sockret, kakaon och vaniljsockret i smöret. Tillsätt ett ägg i taget och rör. Sätt sist i mjölet. Häll i en smord bröad pajform. Grädda i 200 grader i ca 15 min, lite längre eller lite kortare tid beroende på hur kladdig man vill ha kakan. Servera med grädde eller vaniljvisp/vaniljglass.
Kommentarer
Postat av: Johanna
Tack för reseptet! Bakade kakan igår och den blev jätte god! De flesta kladdkakor jag ätit har varit för söta och alldeles för kladdiga...men den här blev perfekt! :)
Trackback